Cap comerç de Vallirana sense web

Contextualització

Em presento com a CEO i fundador de cece Design Studio i sobretot com a ciutadà de Vallirana, el poble que m’ha vist créixer i m’ha ajudat a formar-me en l’àmbit acadèmic i laboral. Municipi amb un entorn natural privilegiat i amb un comerç local i de proximitat que hem de preservar entre tots. 

Actualment, amb tot l’avanç tecnològic i la digitalització de processos amb grans eCommerce o plataformes de venda online com Amazon i companyia, els petits comerços de poble s’estan quedant fora de lloc. A més, a aquesta problemàtica global hem de sumar la presència del COVID-19, amb aforaments limitats i restricció de relacions interpersonals.

Tot aquest còmput global està fent que la majoria de comerços de poble tinguin problemes per arribar a cobrir les despeses fixes. Així doncs, arribem a la conclusió que la digitalització de processos ja no és un plus per un negoci o comerç local, sinó un requisit per poder assegurar la continuïtat dels comerços de Vallirana.  

Situació actual

A continuació, des de cece Design Studio plantegem la situació actual amb números i dades facilitades per la Unió de Botiguers de Vallirana per poder dimensionar el problema. La comunitat de comerciants de Vallirana consta d’uns 130 negocis, dels quals només alrededor de 15 tenen web o representació digital. 

La majoria de comerços són coneixedors de la necessitat de sintonitzar amb la nova era digital però per por, manca d’ingresos o desconeixement del món digital tant tècnic, no inverteixen en el que podria ser un punt trascendental en la continuïtat del seu negoci. Sí, estem parlant de  transformacions digitals! Amb la finalitat d’ampliar la visibilitat, cercar nous models de monetització i, per suposat, agilitzar i optimizar processos.

Som conscients que l’Ajuntament està al dia en aquest àmbit i que ha proposat un pla per fomentar “L’OCUPACIÓ I MILLORA DE LA QUALITAT DE L’ENTORN DE TREBALL A VALLIRANA ANY 2020” amb cinc línies de subvencions.

La realitat és que tot i l’esforç de l’Ajuntament, més de la meitat dels comerços valliranencs no han pogut optar a aquestes ajudes degut al desconeixement sobre aquests ajuts o a la ràpida liquidació del pressupost total.

Proposta de valor

Davant d’aquest moment tan delicat pel qual està passant el col·lectiu valliranenc de negociants, des de cece Design Studio, agència digital , creada i desenvolupada a Vallirana, volem plantejar una solució que no només ajudarà a cada comerç de forma individual, sinó a tota la comunitat comercial de Vallirana.

Des de cece Design Studio ens volem posicionar com a partner de l’Ajuntament de Vallirana per a llençar el programa “Cap comerç de Vallirana sense web”.

És un programa des de i per a Vallirana, amb l’objectiu d’ajudar als comerços en el procés de digitalització i crear una coherència en l’ecosistema digital global del comerç valliranenc.  

Es planteja destinar un pressupost aproximat de 100.000€. El pressupost s’ha calculat partint del nombre de comerços sense presència digital i multiplicat per un valor estàndard del cost d’un procés de transformació digital.

El programa: Cap comerç de Vallirana sense web

Objectius

El programa Cap comerç de Vallirana sense web neix amb dos objectius principals molt clars:

  • La digitalització de procesos i transformació digital del negoci, segon els objectius individuals de cada comerç. Com a principal foco, fomentar la compra de proximitat i alimentar el negocis locals.  (objectiu individual per a cada comerç)
  • Crear una comunitat comerciant global amb una coherència digital comú. A rel del projecte “Viure Vallirana 76” amb la intenció de recuperar el nostre  carrer principal per la vida quotidiana del municipi, i fer una aposta pel comerç de proximitat, desde cece Design Studio volem acompanyar aquest projecte de forma digital i crear el clima del projecte “un carrer major per a tothom” en l’ecosistema digital. Aquest punt serà possible gràcies a que el desenvolupament de la digitalització de cada un dels negocis estarà unificat  per la mateixa agencia (cece Design Studio) amb un carácter i sentiment valliranenc i  que coneix el poble ja que forma part de la comunitat de comerciants.  (objectiu global de cara al municipi)

Resultats

Amb l’aplicació del programa podem dividir els resultats en dos grups:

Resultats individuals 
  • Fomentar la compra de proximitat, és a dir, otorgar al ciutadà de Vallirana o municipis colindants, la facilitat de realitzar una compra o contractació d’un servei local de forma online.
  • Visibilitat estatal als comerços, s’aconseguirà reconeixement extern al municipi, ampliant així la cartera de clients dels comerços locals. 
  • Es multiplica de forma exponencial la possibilitat de venda, ja que via online l’abast creix sense límits.
  • Al optimitzar els processos de forma digital, es reduirà el temps invertit en aquesta tasca i aumentarà la producció.
Resultats globals per a Vallirana
  • Amb aquest programa es s’aconsegueix una xarxa digital al voltant del comerços de Vallirana amb una coherencia de marca global per a tota la comunitat comercial. Acompanyant de la mà al projecte “un carrer major per a tothom”.
  • Gràcies a l’increment de la facturació dels comerços, s’iniciarà la recuperació social i econòmica de Vallirana.
  • Visibilitat dels negocis que es transforma en reconeixement i turisme pel municipi.
  • Mantenir viva la compra de proximitat i la comunitat comercial de Vallirana.
  • Possibilitat de crear una botiga online amb la integració de tot els comerços del poble.

Requisits

Els requisits per a poder ser beneficiari del programa cap comerç de Vallirana sense web són els següents:

  • Persones  físiques  o  jurídiques  (autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre), titulars d’una activitat econòmica, o de caire associatiu, amb seu o centre de treball al municipi de Vallirana.
  • La realització del projecte de transformació digital serà única i exclusivament per part de l’agència/estudi cece Design Studio, partner oficial de l’Ajuntament de Vallirana. Totes les propostes de digitalització per part d’una empresa externa no serà subvencionades.

0 Comments

Leave a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.